Over Grunneger Power

Grunneger Power is Gül. Zij heeft zonnepanelen op haar huurhuis.
Grunneger Power is onze Richard. Hij helpt GP-ers energie besparen.
Grunneger Power zijn Jack en Jolanda. Zij kochten zonnepanelen op het zonnedak in de Zeeheldenbuurt.

Gül, Richard, Jack en Jolanda zijn onderdeel van Grunneger Power. Wij willen het anders. Wij willen regie over onze eigen energie. Zelf beslissen wat er gebeurt in onze wijk en Stad, op het gebied van verduurzaming. Onafhankelijk, samen, en eerlijk. Inmiddels is GP de grootste energiecoöperatie in Groningen, en één van de grootsten van Nederland.

Erg gaaf, want hiermee vervult Grunneger Power een pionierspositie. Samen zorgen we er zo voor dat íedereen kan meedoen om Groningen eerlijk duurzaam te maken. Want samen kun je meer dan alleen. Samen zijn wij Grunneger Power!

Meer weten over wat een energiecooperatie is, en wat het zo tof maakt?

Wat is een energiecoöperatie?

Jij beslist


Als lid ben jij rechtmatig mede-eigenaar van de cooperatie. En, beslis jij dus mede de koers. Officieel zijn hier twee momenten voor; tijdens de halfjaarlijkse ALV. Het bestuur van GP is uiteindelijk eindverantwoordelijk. Uiteraard staat GP altijd open voor input van leden. Sterker nog: jouw input is het meest waardevol. Zo blijft GP altijd van én voor jou.
In onze statuten lees je hoe dat formeel werkt.

Helden op kantoor

GP- leden hebben toegang tot kennis, toffe events, service en financieel voordeel. Dit wordt gerealiseerd door een vast team van Groningse helden die zich dagelijks inzetten voor eerlijk duurzame Stad. Wij werken volgens de principes van Holacracy. Dit is een zelfsturende organisatie met heldere verantwoordelijkheden, autonomie en een efficiënte overlegstructuur. En we hebben een hond.

  Helden in het bestuur

  Als coöperatie heeft Grunneger Power een bestuur. Die zijn verantwoordelijk voor de grote lijnen, doelstellingen en houden de financiën op orde. Onze bestuurshelden zijn zelf al jaren bezig met duurzaamheid en onderstrepen de waarden van GP als geen ander. Onze huidige bestuurders zijn:

  Voorzitter: Barbara Huneman
  Interim Penningmeester: Gaaike Eeuwema
  Secretaris: Niels Tempel
  Kandidaat bestuurslid: Mirjam Kramer

   Helden in de provincie en de rest van het land

   Onze professionaliteit wordt onder andere gevormd door de kennis die Grunneger Power opdoet en brengt op provinciaal en landelijk niveau; we werken samen in de Groninger EnergieKoepel en met het landelijke netwerk van energiecoöperaties “EnergieSamen”. 

   ImageImage
    Image

    Werken bij

    Is jouw hart net zo groen als het gras van het Noorderplantsoen? En heb jij de kennis en kunde om Grunneger Power samen verder te ontwikkelen?
    Bekijk dan onderstaande vacature(s)

    Open sollicitaties stellen we alleen op prijs met duidelijke, originele motivatiebrief en een relevant CV. 


    Pssst...

    Lid worden kan gratis en voor niets. Dit wil je.

    Lid worden


    Privacy

    Benieuwd hoe wij omgaan met jouw privacy? Lees hier hoe wij zorg dragen voor de gegevens die je aan ons verstrekt.