Postcoderoos: eigen zonnepanelen op andermans dak

Wil je graag zelf groene stroom opwekken, maar heb geen eigen dak? Heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Of heb je juist een dak ter beschikking, waarmee je andere wilt laten profiteren van de voordelen van zonne-energie? Start dan, samen met andere buurtbewoners, een postcoderoosproject. Hierdoor produceer je tóch je eigen groene energie en bespaar je op je energierekening!Rozen zijn rood, toch?

Binnen een postcoderoosproject investeren bewoners samen in zonnepanelen op een groot dak in de buurt van waar ze wonen. Via hun energierekening ontvangen zij een korting voor de stroom die zij met hun panelen opwekken. De Rijksregeling die deze korting mogelijk maakt heet de ‘Regeling Verlaagd Tarief’, of in de volksmond: de ‘Postcoderoosregeling’.

De ‘Postcoderoosregeling’ is bedoeld voor alle initiatieven van burgers, die samen groene stroom willen opwekken. De ‘Postcoderoosregeling’ dankt haar naam aan het gebied waarin de deelnemers wonen: iedereen in het viercijferige postcodegebied van het zonnedak, of één van de aangrenzende viercijferige postcodegebieden kan meedoen.

Iedereen kan zelf een postcoderoosproject starten. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen - van het technische en financiële aspect tot aan het vinden van bewoners die willen meedoen!


In deze wijken doen Groningers al mee aan een postcoderoos:

Image

Lewenborg en omgeving


Image

Paddepoel en omgeving


In ontwikkeling, interessepeiling geopend

Image

Noordlaren


Inschrijving is geopend
Image

Zeeheldenbuurt, Schilderwijk e.o.


Vol, inschrijving op wachtlijst geopend

Jouw buurt

Wil je zelf een postcoderoos starten in jouw buurt?


Dat kan gewoon!