Een postcoderoos: jouw eigen zonnepanelen op een dak in de buurt

Wil je graag zelf groene stroom opwekken, maar heb geen eigen dak? Heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Of heb je juist een dak ter beschikking, waarmee je andere wilt laten profiteren van de voordelen van zonne-energie? Start dan, samen met andere buurtbewoners, een postcoderoosproject. Hierdoor produceer je tóch je eigen groene energie en bespaar je op je energierekening!Rozen zijn rood, toch?

Binnen een postcoderoosproject investeren bewoners samen in zonnepanelen op een groot dak in de buurt van waar ze wonen. Via hun energierekening ontvangen zij een korting voor de stroom die zij met hun panelen opwekken. De Rijksregeling die deze korting mogelijk maakt heet de ‘Regeling Verlaagd Tarief’, of in de volksmond: de ‘Postcoderoosregeling’.

De ‘Postcoderoosregeling’ is bedoeld voor alle initiatieven van burgers, die samen groene stroom willen opwekken. De ‘Postcoderoosregeling’ dankt haar naam aan het gebied waarin de deelnemers wonen: iedereen in het viercijferige postcodegebied van het zonnedak, of één van de aangrenzende viercijferige postcodegebieden kan meedoen.

Iedereen kan zelf een postcoderoosproject starten. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen - van het technische en financiële aspect tot aan het vinden van bewoners die willen meedoen!


In deze wijken doen Groningers al mee aan een postcoderoos:

Zeeheldenbuurt en Schilderwijk en omgeving

Alfa Postcoderoos


Status: vol, inschrijving op wachtlijst geopend


Noordlaren

Zonnedak Noordlaren


Status: in ontwikkeling, inschrijving nog niet geopend


Lewenborg en omgeving

ZonneDok


Status: vol, inschrijving op wachtlijst geopend


Paddepoel en omgeving

Wijkwindmolens Dorkwerdersluis


Status: in ontwikkeling, interessepeiling geopend


Noorderplantsoenbuurt en omgeving

Station Noord


Status: in ontwikkeling, interessepeiling geopend


Haren

Zonnedak Maarwold


Status: in ontwikkeling, inschrijving nog niet geopend


Jouw buurt

Wil je zelf een postcoderoos starten in jouw buurt?


Neem dan contact met ons op!