050-hybride

gestart

050-hybride

In het huis van Harrie en 49 andere Groningers plaatsten wij 50 hybride warmtepompen, tegen een gereduceerde prijs. Daarmee gaan deze huishoudens gas besparen! We monitoren het effect van de warmtepomp op het gasverbruik. Samen ontdekken we welke factoren het meeste invloed hebben op gasbesparing. Ook onderzoeken we hoe het gebruik van de warmtepomp ervaren wordt. Zo kunnen we onafhankelijk en nóg beter adviseren over deze manier van gas besparen.

Inmiddels zijn al 50 hybride warmtepompen van dit project gereserveerd of in gebruik genomen. Wil je ook met een hybride warmtepomp energie besparen? Onze energieadviseur kan je helpen met een Totaaladvies!


Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt opgeslagen in jouw HR-ketel. Koud leidingwater dat normaal naar de CV-ketel loopt, wordt door de warmtepomp opgewarmd met elektriciteit. Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 35-45 graden Celsius. Omdat het water is voorverwarmd, hoeft de CV-ketel minder gas te gebruiken. De woning wordt warmer, terwijl er minder gas wordt gebruikt. Hoe mooi is dat?

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

50 / 50
100%

Delen met:

Dankzij de volgende partijen is 050-hybride een succes: