050-zon

gestart

050-zon

In samenwerking met de Gemeente Groningen en GasTerra hebben wij in 2015 50 zonneboilers geplaatst bij leden van Grunneger Power. We meten de aardgasbesparing van de zonneboilers over de loop van een jaar. Zonneboilers worden al 40 jaar geïnstalleerd, maar zijn (nog) niet zo populair als reguliere zonnepanelen. Met dit project willen we laten zien hoe duurzaam en leuk een zonneboiler kan zijn.

Wat is een zonneboiler en hoe werkt deze?
Een zonneboiler verwarmt water met zon. Zonlicht wordt omgezet in warmte door middel van een zonnecollector op het dak. Deze warmte wordt opgeslagen in een (extra) boiler aangesloten op uw CV-ketel, die met deze warmte uw tapwater kan verwarmen. Vervolgens kunt u warm water gebruiken zónder dat uw CV-ketel aanslaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te douchen zonder dat u gas verstookt en dus ook geen CO2-uitstoot. Heerlijk toch? En als de zon niet genoeg geschenen heeft, dan springt uw CV-ketel bij zonder dat u het merkt.

Project 050-zon is gerealiseerd met hulp van: Gemeente Groningen, Intergas Daikin, Vaillant, Gasterra, Huisman Warmtetechniek, Shell, AWB en Techneco.

 

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

50 / 50 deelnemers
100%

Delen met: