Solar Miles

Mobiliteitsonderzoek

Solar Miles

Elektrisch rijden past goed bij het duurzame karakter van de full-electric wijk Meerstad. Daarom starten wij samen met wijkcoöperatie MeerKracht en de Hanzehogeschool het mobiliteitsonderzoek Solar Miles. Het doel van dit onderzoek is om mobiliteitspatronen in beeld te brengen. Zo verkennen we samen de mogelijkheden van elektrische deelauto’s die worden opgeladen met zonne-energie.

In Solar Miles koppelen we elektrisch rijden met een deelauto aan lokaal opgewekte, duurzame energie. De deelauto’s worden opgeladen door middel van zonnestroom tijdens piekuren. Dat zijn momenten waarop de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig is. Tijdens daluren – op de momenten dat het aanbod van stroom kleiner is – kan de deelauto worden gebruikt. De groene stroom is afkomstig van zonne- of windstroom van lokale energieprojecten.


Applicatie

Een belangrijk onderdeel van de proef is het gebruik van applicatie voor de mobiele telefoon. Als u meedoet kunt u via uw smartphone een app downloaden die bijhoudt waar u zich beweegt. De app werkt automatisch. U hoeft dus (bijna) niks in te stellen. De app werkt alleen op telefoons met een Android besturingssysteem. U kunt dus alleen meedoen aan het onderzoek wanneer u een Android toestel heeft. De mobiele applicatie bevindt zich in testfase. Daarom zullen we u een aantal keer een korte vragenlijst sturen waarin gevraagd wordt of de app goed werkt.


Partners

In het project Solar Miles werken wij samen met de volgende partners:

Hanzehogeschool Groningen

AEC

Enexis

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

Delen met:

Waarom meedoen?

Door mee te doen aan dit onderzoek kunnen we uw vervoersbehoefte in kaart brengen. Hierdoor kunnen we diensten voor duurzaam vervoer ontwikkelen die passen bij uw persoonlijke wensen en behoeften. Ook helpt u mee met het onderzoeken van opties om verkeer in Meerstad duurzamer te maken. Alle inwoners van Meerstad kunnen deelnemen aan de proef. Ook inwoners die op dit moment al rijden in een hybride- of elektrische auto. Studenten van de Hanzehogeschool leveren een benodigde applicatie voor de telefoon. Deze applicatie is nodig om vast te leggen hoe de deelauto wordt gebruikt en houdt de gebruiksroosters bij.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen. De gegevens worden alleen gebruikt voor dit onderzoek. Alleen onderzoekers hebben inzage in de gegevens. Gegevens worden anoniem behandeld en er worden geen persoonsgegevens versterkt in rapportages.


Aanmelden

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor Solar Miles.

Ik doe mee