Wijkwindmolens Dorkwerdersluis

Paddepoel, Reitdiep, Vinkhuizen, Dorkwerd, e.o.

Wijkwindmolens Dorkwerdersluis

*** Update: vanwege een aantal vertragende factoren hebben wij, Paddepoel Energiek en Grunneger Power, besloten de bouw van de windmolens uit te stellen. We gaan wel verder! We werken aan een flexibeler economisch model met bijpassende financieringsvormen. Dat maakt meedoen voor iedereen aantrekkelijker. Meer informatie over het opschorten van de crowdfunding en de vertragende factoren vind je hier. Wil je direct op de hoogte zijn, als we een nieuw aanbod hebben? Laat dan hier jouw gegevens achter. ***

Samen met Els, Piet, Simon, Reinoud en andere bewoners, realiseren Paddepoel Energiek en Grunneger Power twee kleine windmolens met houten wieken in Dorkwerd. Bewoners kunnen molenaar worden door wijkwinddelen te kopen. Molenaars ontvangen een vergoeding voor de door hun opgewekte stroom, via hun energierekening.


Hoe werkt het?

Meedoen is makkelijk! Je koopt één of meerdere wijkwinddelen en sluit een energiecontract af bij Grunneger Power. Met de wijkwinddelen krijg je 15 jaar lang een korting op je stroomrekening. Jij hebt geen omkijken naar installatie- en onderhoudskosten van de molen. Dat wordt voor je geregeld. Wij noemen dat “geen-gedoe-garantie”.


Kan ik meedoen?

Je kunt meedoen als:

  • Je een eigen energierekening hebt;
  • Je in één van de volgende postcodes woont: 9738, 9742, 9743, 9745, 9746, 9747, 9831 of 9832;
  • Je met jouw wijkwinddelen niet meer stroom opwekt dan dat je gebruikt. Wij raden je daarom aan om voor maximaal 85% van jouw stroomverbruik mee te doen.

Energie opwekken met zonnepanelen? Bekijk de opties.


 

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

22 / 250 wijkwinddelen
9%

Delen met:

Partners

De wijkwindmolens zijn een initiatief van de bewoners van Paddepoel, Reitdiep, Vinkhuizen en Dorkwerd, en worden mede een succes door: