Rivierenbuurt scoort met duurzame plannen

30 april 2019

Dinsdag 16 april was de tweede bijeenkomst voor het samen verduurzamen van de Rivierenbuurt in het Multifunctioneel Centrum De Stroming. Ondanks de spannende wedstrijd tussen Ajax en Juventus kwamen 10 Rivierenbuurt-bewoners voor deze interactieve sessie bijeen. Samen is bedacht om buurtbewoners te motiveren om mee te doen met een gezamenlijke inkoopactie, en een werkgroep op te zetten om verschillende alternatieven en kosten uit te zoeken. Daarnaast is het idee om huurders van Patrimonium te helpen om optimaal te verduurzamen.
Bij de bewonersavond werd in groepjes met een facilitator gebrainstormt over verschillende onderwerpen die naar voren waren gekomen in de eerste bijeenkomst. De aanwezigen konden kiezen welke thema’s ze het meest interessant vonden. Uiteindelijk zijn de werkgroepen aan de slag gegaan met “gezamenlijke inkoop” en “huurders van Patrimonium”. Er zijn zelfs al concrete actiepunten opgesteld, bijvoorbeeld een werkgroep opzetten in juni om de alternatieven van gezamenlijke inkoop uit te zoeken en een buurtactie om bij huurders van Patrimonium langs te gaan met inventarisatie over wensen in  verduurzaming.
De Rivierenbuurt is een diverse buurt: jong en oud(er) wonen naast elkaar, koopwoningen en (sociale) huur wisselen elkaar af. Door de vernieuwing aan de stationszijde staat de Rivierenbuurt de komende tijd veel verandering te wachten. En, waarom dan niet direct anticiperen hierop, door ook het thema “energie en verduurzaming” onder het licht te brengen? Initiatiefnemer Henk ziet graag dat zowel huiseigenaren als huurders hiervan kunnen profiteren.
Henk Harmsma is initiatiefnemer van de avond, en hij vertelt in onze blog <LINK> over het samen oppakken van uitdagingen die er liggen. De eerste stappen worden zeker gezet in de Rivierenbuurt! ‘Het bestuur is in capaciteit erg gegroeid sinds we meer zijn gaan doen op gebied van verduurzaming, daar zijn we heel blij mee!’ aldus Henk.

De bewonersavond werd georganiseerd door de Buurtvereniging Rivierenbuurt. Grunneger Power werkte op hun verzoek mee aan de invulling. Woon je in de Rivierenbuurt, óf een andere buurt in de stad en wil je ook meedenken, meepraten en meebeslissen over de duurzaamheidsplannen in de wijk? Neem dan contact met ons op!