Routekaart Buurtwarmte gepresenteerd 

13 mei 2022

Technische analyses,  buurtonderzoeken en informatiebijeenkomsten. Het afgelopen anderhalf jaar heeft het Buurtwarmte team van Grunneger Power samen met bewoners keihard gewerkt aan het advies dat er nu ligt. Een voorgestelde route en een globale voorgestelde planning.

Drukbezochte presentatie
We presenteerden ‘De Routekaart Buurtwarmte’ tijdens een druk bezocht online-evenement op donderdagavond 10 februari 2022 aan de bewoners van Selwerd, Vinkhuizen en Paddepoel. Wilbert van de Kamp ging in wijkrestaurant de Duindoorn met enkele bewoners en met ons in gesprek over het basisontwerp. 

Wat is de Routekaart?
De Routekaart is een advies van Grunneger Power en bewoners. Hierin staan de uitkomsten van ons basisontwerp voor een warmtenet en welke vervolgstappen nodig zijn om koopwoningen aan te sluiten. We adviseren in welke volgorde buurten aansluiten. De gemeente neemt uiteindelijk het definitieve besluit over waar en wanneer koopwoningen aansluiten op het warmtenet. De bewoners beslissen óók zelf of zij hun woning laten aansluiten of niet, of dit eventueel later te doen. 

Draagvlak
Het afgelopen anderhalf jaar organiseerden we bijeenkomsten voor werkgroepen in de wijk, kwamen we in de buurten met de koffiekar en gaven we veel presentaties. Daarnaast gingen we samen op excursie naar Purmerend om een warmtenet te bekijken en vulden meer dan 400 bewoners het draagvlakonderzoek in. Hartstikke tof! We zijn ontzettend blij en trots dat we samen met bewoners dit konden doen. Want daar staat de coöperatieve beweging voor: Regie over onze eigen energie.

Terugkijken of meer weten?
Wil je meer weten over Buurtwarmte en de Routekaart? Je vindt het hier. Vanaf 17 februari staat ook het volledige advies aan de gemeente online. Alle bewoners in de wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen krijgen de routekaart binnenkort op hun deurmat.

Kon je er niet bij zijn en wil je wel graag weten wat we hebben besproken? De presentatie is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=S0VoRzDtPQ0.

Je kunt natuurlijk met al je vragen en nabranders bij ons terecht. Mail ze naar buurtwarmte@grunnegerpower.nl

Op de hoogte blijven van Buurtwarmte? We vinden het leuk als je je abonneert op de nieuwsbrief.