Buurten
Samen iets starten

Initiatieven met Grunneger Power

Zorgen voor een mooiere wijk, vereniging, straat, vriendengroep of organisatie; samen bereik je meer dan alleen! Verspreid door heel Groningen nemen GP-ers het heft in eigen handen. Samen realiseren zij zonnedaken, inkoopacties, infoavonden, wijkenergieplannen en heel veel meer te gekke initiatieven. En wat blijkt? Samen bezig zijn met energie verbindt! En zorgt voor financieel voordeel. GP zorgt ervoor dat mensen met duurzame wensen de professionele ondersteuning krijgen die nodig is. Dat doen we met maatwerk, en daarin helpen leden elkaar. Altijd onafhankelijk, en op jouw tempo. 

  Weten waar the duurzame magic happens? Klik op het initiatief dichtbij waar jij woont!   

Waarom ondersteuning van Grunneger Power?

Woon je in gemeente Groningen en heb je een goed groen idee? Of ben je met je straat,- wijk-, of dorpsgenoten al begonnen met een duurzaam initiatief en kom je even niet verder? Of, zou je willen dat je een goed idee had? Je hoeft het wiel niet alleen uit te vinden. Grunneger Power ondersteunt jou/jullie waar nodig; in bijvoorbeeld postcoderoosprojecten, juridische puzzels, wijk-energieplannen of in communicatievraagstukken. Want, samen kun je meer dan alleen. 

Ondersteuning van GP
Onze methodiek
Onze toolbox

Wat kunnen we samen doen?

Samen zonnepanelen inkopen

Besparen door samen inkopen

Deelauto in de wijk

Een auto delen met de buren

Zonnepanelen op sociale huur

Geen dak wordt buitengesloten

Gezamelijk zonnedak starten

Ik zie het rooskleurig in

Wijkgericht vernieuwen

Met een wijkenergieplan

Image

Uitgelicht: Buurtwarmte in Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.

Vertel mij meer over dit project

Een wijkinitiatief starten

Alle groene buren verzamelen

Laadpaal regelen

In drie stappen

Windenergie in Gemeente

Verkenning Windplatform

Ik heb zelf een geweldig idee

It's going to be huge