De toolbox

voor het samen verduurzamen van je straat, wijk of dorp

Samen kun je meer dan alleen. Samen inkopen zorgt voor financieel voordeel. Samen aan de slag zorgt voor het mooier maken van je gedeelde omgeving, zoals je dorp, wijk of straat. En dat kun je ook op je sportclub of werk doen. Maar, wat kun je samen doen, hoe werkt dat dan? Anderen zijn je voorgegaan, en om hiervan te kunnen leren is kennis en ervaring gebundeld.

Vanuit Grunneger Power bieden we gratis professionele ondersteuning aan iedereen die gezamenlijk bezig wil gaan met verduurzaming. We maken daarbij gebruik gemaakt van een “toolbox”; een stappenplan en middelen om groepen mensen te helpen met het verduurzamen van straat, wijk, of dorp. Deze is samengesteld, in samenwerking met onderzoeksinstellingen, wijkinitiatieven en Energieloket Groningen, en vooral met onze leden.

Stap 1 - samen het initiatief nemen: wat willen we?

De eerste stap hierin is samen onderzoeken waar de wensen liggen. Daarin onderscheiden we de volgende, samen te nemen, acties:
Image
Wist je dat er in Nederland al bijna 500 energie-initiatieven en -coöperaties bestaan?
Image
Zelf beslissen wat er gebeurt in jouw wijk, straat en Stad, op het gebied van verduurzaming.

Stap 2 - wat kunnen we?

Welke mogelijkheden zijn er momenteel? Naar gelang de behoefte onderzoeken we samen datgene wat technisch en financieel kan, en de feitelijke mogelijkheden vanuit de overheid, vanuit de bewoners, en vanuit eerder onderzoek. Er zijn veel verschillende manieren om hier meer informatie over te krijgen:

Stap 3 - samen doen

Hup, aan de bak! Nu alle behoeftes zijn geïnventariseerd en plannen goed zijn voorbereid, gaan we ze uitvoeren. Opties zijn:

Image
Samen kunnen we meer dan alleen.

Dit soort gave dingen doen kunnen we niet zonder jouw support.

Word (gratis) lid en sta voor je Stad