Vacature Bestuurslid

(onbezoldigd)

Grunneger Power is de grootste energiecoöperatie in Groningen en één van de grootsten van Nederland. Erg gaaf, want hiermee vervullen we een pionierspositie. Wij maken impact in de energietransitie, door burgers regie te geven over energie. Dat fixen we met elkaar, door elkaar en voor elkaar.

Ons huidige bestuur wil graag plaatsmaken. Daarom zoeken wij mensen die onze doelstellingen omarmen, willen besturen en de organisatie willen versterken: bestuursleden.


Wat doe je als bestuurslid?

Je bestuurt! Samen draag je de verantwoordelijkheid voor Grunneger Power. De organisatie bevindt zich in een snel ontwikkelende, complexe omgeving. Daarin houden we graag de voeten op de vloer. Dat doen we met een zeer gekwalificeerde werkorganisatie en directie. 


Samen dragen we zorg voor ontwikkeling en uitvoering van de visie van Grunneger Power. Dat kan vanuit allerlei invalshoeken: Grunneger Power is een sociale onderneming, open voor innovatie op het niveau van de dagelijkse gang van zaken en het besturen. Daarbij wordt helderheid, empathie, zakelijkheid en deskundigheid van bestuur en werkorganisatie verwacht. De organisatie hanteert holacratie als werkvorm.

 


Wie ben jij?

In ons bestuur past een verantwoordelijke, transparante, betrokken en authentieke bestuurder. Jong (van geest), coöperatief en no-nonsense. Een succesvol algemeen bestuurslid brengt algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring mee, heeft affiniteit met de functie van Grunneger Power en is in staat het gekozen beleid te voorwoorden, te beargumenteren en te verdedigen. Daarnaast beschikt een bestuurslid over een strategisch denkniveau. Dat wil zeggen: een brede maatschappelijke kijk op de (duurzame) ontwikkeling van energie en het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen.


Solliciteren?

Interesse in deze belangrijke bestuursfunctie? Neem dan contact op. Stuur voor 20 september 2019 een e-mail naar bestuursvoorzitter Marcel Koenis: marcel.koenis@grunnegerpower.nl. Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je.

Reageer op deze vacature