Vacature Communicatieheld of -heldin

medior, 4 dagen per week

Grunneger Power is één van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Als burgerinitiatief zorgen we ervoor dat alle bewoners van de Gemeente Groningen mondiger en krachtiger worden om regie te krijgen over datgene wat er in jouw omgeving gebeurd als het gaat om verduurzaming. Een behoorlijk pittige opgave en ook erg gaaf, want hiermee vervullen we een belangrijke pionierspositie. Dat fixen we met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Met heel veel taart en zelfgemaakte limoncello. 


Ter uitbreiding van ons team zoeken wij de beste Communicatieheld of -heldin die er is.


Wat doe jij?

Iedereen mag weten dat we zijn een tikkeltje brutaal zijn. In het speelveld van de energietransitie nemen wij een pioniersplaats in, door en voor bewoners van Groningen. Daarom is het van belang dat iedereen begrijpt wat er speelt, wat wij doen en wanneer wij dit doen. 

Jij denkt mee met de uiting van onze boodschap en je toetst met alles wat je doet en wat je collega’s doen of we nog steeds op de goede weg zitten.  Jij creëert effectieve, inspirerende en activistische communicatiemiddelen en campagnes zoals die benoemd zijn in de jaarkalender. En zoals een echte held(-in) betaamt, bepaal jij samen met het communicatieteam wat er op de jaarkalender komt te staan. Als onze eigen in-house journalist (wiens verhalenhonger nooit te stoppen is) weet jij alles over alle projecten waar wij ons har(t)d voor maken. Jij vertelt de mensen die ons kennen en die ons nog niet-kennen wat we allemaal doen.
Ook begeleid je jouw collega’s bij hun communicatievraagstukken, zowel intern als extern, en je creëert creatieve en effectieve communicatiemiddelen die hen hierbij helpen. Alles wat je maakt past binnen onze huisstijl. Jij weet de pers te vinden (en zij weten jou te vinden) op het moment dat dit nodig is. Je beheert, onderhoudt en bewaakt de social media kanalen en de website en je rapporteert en monitort onze verhalen op bereik, resultaat en reacties. Alles wat je leert zet je pro-actief in voor nog betere effectiviteit van onze inzet.

Een gaaf en belangrijk pakket aan werkzaamheden, waarin je werkt met het meest waardevolle wat Grunneger Power heeft: actieve Groningers! En, waarin we ook nog het liefst hebben dat je snel snapt dat Grunneger Power een voorloper is op veel vlakken. Onze processen vernieuwen dan ook continu. We zoeken iemand daarin meedenkt, anticipeert en ontwikkelt en het vooral erg leuk vindt. Dat vereist analytisch vermogen, en resultaatgerichtheid. Je werkt efficiënt en gestructureerd. Jouw functie is dus zowel uitvoerend als richtinggevend.

Dit geldt ook voor jouw mentaliteit. Immers, groen moet je doen! 

Wie ben jij?

In ons team past een aanpakker; een open, authentieke nieuwe collega. Jong (van geest) en no-nonsense. Iemand die Groningen kent, en snapt hoe leuk Groningers zijn. Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken. 

Aanbod

We bieden je een baan bij onze snelgroeiende organisatie, die werkt aan een betere wereld. Dat doen we met een hecht team dat hard werkt vanuit ons tijdelijk onderkomen in “The Rock” aan het Hoendiep. Ja, vlakbij het Suikerunieterrein. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staat zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto. Het betreft een functie voor 4 dagen per week. 

Plezier in het werk is bij ons heel belangrijk. Je krijgt uiteraard de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Wij hechten veel waarde aan het delen van zelfgemaakte baksels en hele slechte én kneiter goed hollandse hits. 


Interesse in deze functie? Stuur uiterlijk 9 mei een e-mail met motivatie en CV naar info@grunnegerpower.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Reageer op deze vacature