Vacature communicatieheld(in)

(32 uur, per direct)


Grunneger Power is één van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Als burgerinitiatief verenigen we bewoners van de Gemeente Groningen. Zo krijgen zij regie over wat er in hun directe omgeving mogelijk is op het gebied van verduurzaming. In het werkveld van de energietransitie is het vaak pionieren en gaat het om richting kiezen en regie nemen. In dat speelveld nemen wij een belangrijke positie in. Dat doen we door, voor en met bewoners van Groningen. Het is dus van belang dat iedereen begrijpt wat er speelt, wat wij doen en waarom wij dit doen.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij de beste Communicatieheld of -heldin die er is.

Wat doe jij?

Jij denkt mee over hoe wij ons merk Grunneger Power uitdragen en zorgt ervoor dat wat jij en je collega’s doen hier ook aan bijdraagt. Je creëert effectieve, inspirerende en activerende communicatiemiddelen en campagnes aan de hand van de jaarkalender die je mede zelf vormgeeft. Daarbij weet je de pers, stakeholders en duurzame collectieven goed te vinden. Ook begeleid je jouw collega’s bij hun interne en externe communicatievraagstukken. Je adviseert hen over de marketing- en communicatie inzet bij projecten. Verder help je mee met de organisatie en uitvoering van de campagnes die daarbij horen. Je beheert, onderhoudt en bewaakt de social media kanalen, de website en maakt de nieuwsbrief. Je analyseert en rapporteert onze uitingen op bereik en resultaat.Een gaaf en belangrijk pakket aan werkzaamheden, waarin je werkt met het meest waardevolle wat Grunneger Power heeft: actieve Groningers! En, waarin we ook nog het liefst hebben dat je snel doorhebt dat Grunneger Power een voorloper is op veel vlakken. Onze processen vernieuwen dan ook continu. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is. Je werkt efficiënt en gestructureerd. Jouw functie is uitvoerend. 

Wie ben jij?

 • Je bent een ervaren communicatiespecialist met een frisse blik
 • Je schakelt makkelijk tussen onze verschillende doelgroepen en hebt gevoel voor de verhoudingen daarbinnen
 • Je werkt efficiënt en gestructureerd
 • Je schrijft graag en inspirerend in foutloos Nederlands
 • Je hebt ervaring met het opzetten van social media campagnes
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht met oog voor detail
 • Je hebt gevoel voor maatschappelijke vraagstukken

Jouw functie is dus zowel richtinggevend als uitvoerend. Als je de energiewereld kent en daar enige ervaring binnen hebt is dat een dikke pré.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een HBO-denk- en werkniveau
 • Je hebt een relevante opleiding of ervaring op het gebied van communicatie en/of
  marketing
 • Je beheerst tools als Wordpress, Mailchimp, Excel, Hootsuite en Canva of vergelijkbare
  programma’s
 • Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden

Aanbod

Wij zijn een snelgroeiende organisatie die werkt aan een betere wereld. Dat doen we met een hecht team dat hard werkt en plezier daarin heel belangrijk vindt. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staan zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. Dit maakt dat jij zelf je werk inricht en zelf keuzes maakt over hoe je het aanpakt. Dat is supergaaf en uitdagend, maar het vraagt ook om een behoorlijke dosis lef, zelfvertrouwen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto en onze elektrische bakfiets. Het betreft een functie voor 32 uur.


Heb je interesse in deze functie en ben je per direct beschikbaar? Stuur dan voor 17 september een e-mail met je motivatie en C.V. naar info@grunnegerpower.nl. De gesprekken vinden op korte termijn plaats. Acquisitie op basis van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Reageer op deze vacature