Vacature Community begeleider

(Medior, 3 dagen per week)

Grunneger Power is één van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Als burgerinitiatief zorgen we ervoor dat mensen zoals jij en ik mondiger en krachtiger worden om regie te krijgen over datgene wat er in jouw omgeving gebeurd als het gaat om verduurzaming. Een behoorlijke opgave en ook erg gaaf, want hiermee vervullen we een pioniers-positie. Dat fixen we met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Met heel veel taart en misschien ook wel biertjes. 


Ter uitbreiding van ons team zoeken wij de beste Community begeleider die er is.


Wat doe jij?

Jij zorgt voor de professionele begeleiding van straten, wijken, sportclubs en andere groepen in Groningen die met elkaar willen verduurzamen. Dat doe je volgens de participatie-methode die Grunneger Power, samen met partners, heeft ontwikkeld. Je bent daarmee in staat om deze initiatieven te helpen kick-starten, en op positieve wijze verder te brengen. Het doel is om deze initiatieven te helpen ontwikkelen tot volledige, capabele, en energieke collectieven die in staat zijn om zelfstandig hun deel van Groningen te verduurzamen. Centraal hierin staan altijd samenwerken, luisteren, respect, daadkracht, kansen zien en creatief zijn. 

Een gaaf en belangrijk pakket aan werkzaamheden, waarin je werkt met het meest waardevolle wat Grunneger Power heeft: actieve Groningers! En, waarin we ook nog het liefst hebben dat je snel doorhebt dat Grunneger Power een voorloper is op veel vlakken. Daarmee verwachten we dat je om kunt gaan met onzekerheid, dit juist omarmt en kansen pakt. 

Jouw functie is zowel richtinggevend als uitvoerend, dit geldt ook voor jouw mentaliteit. Immers, groen moet je doen! Anticiperen,  vooruit- en meedenken is zeer gewenst. Zowel intern als richting externe opdrachtgevers. Ook werk je efficiënt en gestructureerd. Aanpoten op verschillende vlakken dus! Wij noemen dat “een 9-tot-bier-mentaliteit”. 

Wie ben jij

Kom maar door! In ons team past een aanpakker; een open, authentieke nieuwe collega. Jong (van geest) en no-nonsense. Kennis van bestaande wijkstructuren binnen Groningen is ontzettend handig, en een pre. Dat geldt ook voor inhoudelijke kennis over de energietransitie. Je bezit overtuigingskracht en besluitvaardigheid. Je bent goed in het overbruggen van belangen, hebt de nodige gespreks- en luistervaardigheden, en bent in staat om bijeenkomsten te leiden. Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken. 

Aanbod

We bieden je een baan bij onze snelgroeiende organisatie, die werkt aan een betere wereld. Dat doen we met een hecht team dat hard werkt vanuit onze winkel aan de Oude Boteringestraat in Groningen. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staat zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto. Het betreft in eerste instantie een functie voor 3 dagen per week, uitbreiding is mogelijk. 

Plezier in het werk is bij ons heel belangrijk. Je krijgt uiteraard de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Wij hechten veel waarde aan slechte humor en volledig onvermogen tot zelfreflectie.


Interesse in deze functie? Neem dan contact met ons op.
Stuur uiterlijk 15 maart een e-mail met motivatie en CV naar info@grunnegerpower.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature