Vacature initiatiefbegeleider

Medior, 4 dagen per week

Grunneger Power is één van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Als burgerinitiatief zorgen we ervoor dat alle bewoners van de gemeente Groningen mondiger en krachtiger worden om regie te krijgen over datgene wat er in jouw omgeving gebeurt als het gaat om verduurzaming. Een behoorlijk pittige opgave en ook erg gaaf, want hiermee vervullen we een belangrijke pionierspositie. Dat fixen we met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Met heel veel taart en zelfgemaakte limoncello.


In verband met uitbreiding van ons team zoeken wij de allerbeste initiatiefbegeleider die er is. 


Wat doe jij?

Jij zorgt voor de professionele procesbegeleiding van straten, wijken, dorpen, sportclubs en andere groepen in de gemeente Groningen die met elkaar willen verduurzamen. Het doel is om deze initiatieven te helpen ontwikkelen tot volledige, capabele, en energieke collectieven die in staat zijn om zelfstandig hun deel van Groningen te verduurzamen. Jij bent daarmee de vakspecialist die deze initiatieven helpt te kickstarten, en op positieve wijze verder te brengen in de doelstellingen die we gezamenlijk vaststellen. Als initiatiefbegeleider schakel je op de juiste momenten de expertise in die nodig is om het initiatief te helpen. Dat kan technische expertise zijn, maar ook bijvoorbeeld communicatiekracht. Als initiatiefbegeleider werk je in een speelveld met provincie, gemeente, bedrijven en bewoners. Centraal hierin staan altijd samenwerken, luisteren, respect, daadkracht, kansen zien en creatief zijn. 

Een gaaf en belangrijk pakket aan werkzaamheden, waarin je werkt met het meest waardevolle wat Grunneger Power heeft: actieve Groningers! En, waarin we ook nog het liefst hebben dat je snel doorhebt dat Grunneger Power een voorloper is op veel vlakken. Onze processen vernieuwen dan ook continu. We zoeken iemand daarin meedenkt, anticipeert en ontwikkelt. Dat vereist analytisch vermogen, en resultaatgerichtheid. Je werkt efficiënt en gestructureerd. Jouw functie is dus voornamelijk uitvoerend, en ook richtinggevend.

Dit geldt ook voor jouw mentaliteit. Immers, groen moet je doen! 

Wie ben jij?

In ons team past een aanpakker; een open, authentieke nieuwe collega. Jong (van geest) en no-nonsense. Kennis van onderzoeksmethoden rondom bewonersparticipatie en faciliteren is een pré. Ook snap je het verschil tussen een warmtenet en een windmolen, en het belang van die twee. Je bezit overtuigingskracht en besluitvaardigheid. Je bent goed in het overbruggen van belangen, hebt de nodige gespreks- en luistervaardigheden, en bent in staat om bijeenkomsten te leiden. Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken. En leuk!

Aanbod

We bieden je een baan bij onze snelgroeiende organisatie, die werkt aan een betere wereld. Dat doen we met een hecht team dat hard werkt vanuit ons onderkomen in “The Rock” aan de Atoomweg. Ja, vlakbij het Suikerunieterrein. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staat zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto. Het betreft een functie voor 4 dagen per week. 

Plezier in het werk is bij ons heel belangrijk. Je krijgt uiteraard de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Wij hechten veel waarde aan het delen van zelfgemaakte baksels en hele slechte én kneitergoede hollandse hits. 


Interesse in deze toffe functie? Neem dan contact met ons op.

Stuur voor 9 mei een e-mail met motivatie en CV naar info@grunnegerpower.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature