Vacature procesbegeleider Communities

Grunneger Power is één van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Als burgerinitiatief zorgen we ervoor dat mensen zoals jij en ik mondiger en krachtiger worden om regie te krijgen over datgene wat er in jouw omgeving gebeurd als het gaat om verduurzaming. Een behoorlijke opgave en ook erg gaaf, want hiermee vervullen we een belangrijke pionierspositie. Dat fixen we met elkaar, door elkaar en voor elkaar. 


In verband met een tijdelijke vervanging van een teamlid zoeken wij de beste procesbegeleider Communities die er is.


Wat doe jij?

Jij zorgt voor de professionele procesbegeleiding van straten, wijken, dorpen, sportclubs en andere groepen in Groningen die met elkaar willen verduurzamen. Dat doe je volgens de participatiemethode die Grunneger Power, samen met partners, heeft ontwikkeld. Je bent daarmee de vakspecialist die deze initiatieven helpt te kickstarten, en op positieve wijze verder te brengen. Het doel is om deze initiatieven te helpen ontwikkelen tot volledige, capabele, en energieke collectieven die in staat zijn om zelfstandig hun deel van Groningen te verduurzamen. Dit betekent dat je actief bent in een speelveld met provincie, gemeente, bedrijven en bewoners. Centraal hierin staan altijd samenwerken, luisteren, respect, daadkracht, kansen zien en creatief zijn. 

Een gaaf en belangrijk pakket aan werkzaamheden, waarin je werkt met het meest waardevolle wat Grunneger Power heeft: actieve Groningers! En, waarin we ook nog het liefst hebben dat je snel doorhebt dat Grunneger Power een voorloper is op veel vlakken. Onze processen vernieuwen dan ook continu. We zoeken iemand daarin meedenkt, anticipeert en ontwikkelt. Dat vereist analytisch vermogen, en resultaatgerichtheid. Je werkt efficiënt en gestructureerd. Jouw functie is dus voornamelijk uitvoerend, en ook richtinggevend.

Dit geldt ook voor jouw mentaliteit. Immers, groen moet je doen!

Wie ben jij?

In ons team past een aanpakker; een open, authentieke nieuwe collega. Jong (van geest) en no-nonsense. Kennis van bestaande wijkstructuren binnen Groningen is ontzettend handig, en een pre. Dat geldt ook voor inhoudelijke kennis over de energietransitie. Je bezit overtuigingskracht en besluitvaardigheid. Je bent goed in het overbruggen van belangen, hebt de nodige gespreks- en luistervaardigheden, en bent in staat om bijeenkomsten te leiden. Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken. Aangezien deze functie in eerste instantie tijdelijk is, zoeken we iemand die snel in te werken is en dus aantoonbaar relevante ervaring heeft.

Aanbod

We bieden je een baan bij onze snelgroeiende organisatie, die werkt aan een betere wereld. Dat doen we met een hecht team dat hard werkt vanuit ons tijdelijk onderkomen in “The Rock” aan de Atoomweg. Ja, daar bij de McDonald’s Hoendiep. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staat zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto. Het betreft een functie voor 4 dagen per week. In eerste instantie is deze functie voor 6 maanden. Indien mogelijk en wenselijk verlengen we daarna onze samenwerking. Daarmee is deze functie ook beschikbaar voor ZZP-ers.

Plezier in het werk is bij ons heel belangrijk. Je krijgt uiteraard de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. We zijn als team hecht en best raar en vinden onze eigen humor en vreselijke verjaardagskado’s erg grappig. Elkaar omkopen doen we onder andere met taart, drank, Autodrop en/of Tony Chocolonely’s.


Interesse in deze toffe functie?

Neem dan contact met ons op. Stuur uiterlijk 10 augustus een e-mail met motivatie en CV naar info@grunnegerpower.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature