Vacature: Wijk-energiecoach (vrijwilliger)

(vanaf 12 uur per week)

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. De grote vraag is: hoe maak je je huis duurzaam en groen? Vanuit Grunneger Power helpen we Groningers om deze vraag te beantwoorden: vrijwillige energiecoaches adviseren thuis, aan de keukentafel, over mogelijkheden voor energiebesparing en eventueel -opwek. Als coöperatie vinden we onafhankelijk en toegankelijk advies belangrijk. Daarom werken we met lokale energiecoaches. Na dit vrijblijvende keukentafel-advies kunnen we experts inschakelen die een uitgebreider en diepgaander advies kunnen geven. Daarna kan men zelf kiezen om een betrouwbaar bedrijf in te schakelen voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Op die manier kunnen we woningeigenaren helpen met het stap voor stap verduurzamen van hun woning. 

De vraag naar goede, onafhankelijke adviezen neemt toe! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe wijk-energiecoaches. 


Iets voor jou?

Voor deze toffe vrijwilligersfunctie zoeken we mensen die:

  • affiniteit hebben met energie(besparing) en duurzaamheid
  • helder kunnen communiceren
  • zich thuisvoelen in een coöperatieve omgeving (waarin “samen” centraal staat)
  • zich willen ontwikkelen op het gebied van verduurzaming
  • tijd en positieve energie hebben (vanaf 12 uur per week)

Heldere verwachtingen

Van een wijk-energiecoach verwachten we dat hij/zij minimaal drie dagdelen (of avond) per week beschikbaar is voor een huisbezoek, dat kan alleen of in duo’s. Je kunt zelf aangeven hoeveel en wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten voor wijk-energiecoaches, waarvan het fijn is als je die bijwoont om nieuwe kennis op te doen en kennis te delen. Bovenal vinden we het belangrijk dat we een gezellige, leerzame en constructieve groep met elkaar vormen. 

Training Wijk-energiecoach

Natuurlijk laten we je niet zwemmen in het grote gebied van de verduurzaming van woningen. Vooraf doe je mee met de training tot wijk-energiecoach. Dit is een praktijkgerichte training, bestaande uit de volgende vier modules: 

  • bouwkundig (module 1)
  • installatie (module 2)  
  • praktijkgedeelte (module 3)  
  • communicatie en het gebruik van tools (module 4) 

Deze training is ontwikkeld en wordt gegeven door Hoom. De kosten worden gedragen door Gemeente Groningen. Mocht je interesse hebben, dan kun je snel aan de slag. 

Wanneer je de training wilt volgen, verwachten we dat je daarna als wijk-energiecoach in de coöperatie inzetbaar bent. 

Energiecoaches zijn vrijwilligers, er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. En, vergeet ook zeker niet dat je onderdeel wordt van ons toffe team; waarbij je meer dan welkom bent bij het jaarlijkse GP-kerstdiner, de zomer-borrel-rondvaart, en de tweedehands-bingo!


Belangstelling? Wat leuk! Mail dan graag een korte motivatie met cv naar info@grunnegerpower.nl.
Als je vragen hebt, mag je ook altijd even bellen en vragen naar Marieke. 

Reageer op deze vacature