Veertig Groningers winnen zonnepaneel in ons zonnepark

30 april 2019

Wij droegen vandaag – op de Dag van de Duurzaamheid – veertig zonnepanelen over aan de winnaars van onze gouden (chocolade)wikkel actie. Deze winnaars ontvangen vijftien jaar lang de opbrengsten van de groene stroom die hun zonnepaneel opwekt. Vandaag mochten de gelukkigen zelf hun zonnepaneel uitzoeken op het collectieve Zonnepark Vierverlaten.

De afgelopen maanden verstopten wij 40 gouden wikkels in 4.000 Tony’s Chocolonely chocoladerepen. De chocoladerepen werden verkocht aan medewerkers van de Gemeente Groningen, het UMCG, de Gasunie en het Alfa-college. Andere geïnteresseerden konden voor een reep ook in onze energiewinkel terecht.

Onderdeel van een collectief
“Met deze ludieke actie wilden wij – samen met de deelnemende bedrijven – mensen bewust maken dat je mee kunt doen aan de energietransitie”, vertelt Marcel Koenis, onze voorzitter. “En vooral dat het leuk is om dat samen te doen! Al deze blije mensen hebben een zonnepaneel in dit park. Maar er zijn nog veel meer mensen mede-eigenaar van dit gezamenlijke zonnepark. Het gaat ons niet alleen om de kilowatts die hier geproduceerd worden. Maar ook dat je daarmee een onderdeel bent van een collectief, dat zich inzet voor een schone en sociale leefomgeving.”

Zonnepanelen kiezen
Bé van der Heide is één van de winnaars. Zijn zonnepaneel #7705 – die net als alle andere panelen €435,- gaat opleveren – schenkt hij aan het energie inloopspreekuur in de Oosterpoortbuurt. “Op deze wijze help ik ook anderen met advies over energiebesparingsmogelijkheden en verduurzaming.” Winnaar Henk Slomp kiest voor zonnepaneel #2203. “Dat is de geboortedatum van mijn kleindochter. Aan haar heb ik mijn paneel gegeven. Zij is weg van gekleurde lampjes. Ze heeft een verzameling van beestjes op haar kamer die licht geven. Een beetje extra energie kan ze dus wel gebruiken!”

Over Zonnepark Vierverlaten
Zonnepark Vierverlaten is het grootste coöperatieve zonnepark van Nederland. De zonnepanelen in dit park zijn vóór en dóór burgers en bedrijven. Het geeft bewoners en ondernemers, die geen eigen of geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen een kans om toch zelf zonnestroom op te wekken. Geen zonnepaneel gewonnen, maar wel graag zelf Groningse, groene energie opwekken? Er zijn nog steeds panelen beschikbaar.

Lees hier meer informatie over het Zonnepark Vierverlaten