VvE-advies

Ga samen met jouw VvE aan de slag met zonne-energie! Onze Zonnecoach doet onderzoek naar de mogelijkheden, stelt een adviesrapport op, organiseert informatieavonden voor bewoners, geeft juridisch, technisch en economisch advies en tekent panelen in. Na plaatsing van de panelen, beoordeelt de Zonnecoach ook of de plaatsing conform offerte heeft plaatsgevonden.

Totaaladvies

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing en duurzame opwek? Of ga je nog een stapje verder en wil je met jouw huis van het gas af? Wij geven je een besparingsadvies die je kunt aanvullen met de modules zonadvies en van-gas-los. Zelfs een subsidieaanvraag en de BTW teruggaaf kunnen we voor je verzorgen. Een totaalpakket op maat.

Collectief advies

Wanneer je samen met jouw buren zonnepanelen aanschaft, bijvoorbeeld als buurtproject, dan kies je voor het collectief advies. Wij hebben al vele collectieven geholpen om samen zonnepanelen op het dak te plaatsen. Wil je met jouw buren werken aan een gezellige, duurzame straat? Wij kunnen jullie helpen!

VvE Energiecoach

Jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) verduurzamen: dat lijkt best een klus. Want waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat iedereen wil meedoen? Gelukkig ben je niet de enige. In Nederland zijn meer dan een miljoen woningen onderdeel van een VvE. En in Groningen zijn dat er bijna 40.000. Je staat er dus niet alleen voor! Bovendien kun je de hulp inschakelen van onze Energiecoach. Hij helpt je graag bij het maken van een verduurzamingsplan; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid.

'Het uitgangspunt is dat het niet duurder wordt voor bewoners' Lees hoe de VvE Planetenlaan verduurzaming aanpakt

Wat doet de Energiecoach?

Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE. Jouw VvE heeft waarschijnlijk een Meerjarig Onderhoudsplan. Wij kijken met je mee om daar een verduurzamingsplan aan toe te voegen. Daarmee krijgen jullie een stappenplan in handen, dat jouw VvE groen en toekomstbestendig maakt. Concreet betekent dit we samen kijken naar natuurlijke verbouwmomenten en dat combineren van duurzame en aardgasvrije maatregelen.

1: onderzoeken

Welke mogelijkheden zijn gewenst? 

Informatiebrief naar alle bewoners

Energiebespaar- en opwerkscan

Enquête naar de woonwensen van bewoners + analyse van de resultaten

2: informeren

Wat houden de mogelijkheden in? 

Antwoorden op veelgestelde vragen

 

Organisatie informatieavond (optioneel)

 

Organisatie warmtebeeldcameraworkshop (optioneel)

3: doen

Hoe zetten we wensen en mogelijkheden om in concrete maatregelen? 

Speciale energie-ALV met eerste voorstel

Begeleiding bij de opdrachtverlening tot zonnepanelen en isolatie

Begeleiding bij de aanvraag van een energiebespaarlening

Begeleiding bij de ontwikkelen van een meerjaren stappenplan voor verduurzaming

4: evalueren

Hoe is het proces verlopen?

Nabespreking met bestuur van de vereniging

Daarbij richt de rol van onze Energiecoach zich op:

  • Technische advies en begeleiding: onze Energiecoaches hebben ruime ervaring met het onafhankelijk adviseren, begeleiden en coachen van VvE’s in Groningen die willen verduurzamen. Zij kennen alle ins en outs van de kosten, het rendement en de praktische zaken die komen kijken bij de verschillende verduurzamingsmaatregelen. 

  • Draagvlak bij bewoners: het meerendeel van de leden moet het eens zijn met een voorstel tot verduurzaming. Hoeveel bewoners dat precies zijn, is vastgelegd in jullie statuten. Hoe dan ook: wij vinden het belangrijk om alle bewoners optimaal te betrekken, gedurende het hele verduurzamingstraject. Alleen dan is verduurzamen succesvol!