VvE Planetenlaan pakt de groene draad weer op

3 juni 2022

Vereniging van Eigenaren (VvE) Planetenlaan is een oude bekende van onze VvE-energiecoach Richard. In 2019 riepen ze zijn hulp al in om alle 89 appartementen in hun flat te gaan verduurzamen. Samen onderzochten ze die mogelijkheden. En die waren er! Toch lag het hele proces om te beginnen met de grote verduurzaming twee jaar stil. Inmiddels pakten we samen de draad weer op. Het is een grote klus en we hebben er zin in!

Aan de slag
Henk Veenstra is voorzitter van VvE Planetenlaan. Samen met de duurzaamheidscommissie en beheerder MVGM staat hij te popelen om aan de slag te gaan. ‘We hebben nu twee scenario’s en die gaan we tijdens een informatieavond aan de bewoners presenteren.’ Uit een enquête bleek dat het voor de bewoners vooral belangrijk is dat zij er comfortabel bij zitten thuis, waar voor hun geld krijgen en het plan een stap voorwaarts is voor de toekomst van onze planeet. ‘Die dingen werden de belangrijkste thema’s in onze duurzame plannen voor de flat.’

Een grote beslissing
Op 8 juni presenteert de VvE samen met Grunneger Power twee opties voor het verduurzamen van de Planetenflat aan de bewoners. Op een later moment stemmen zij definitief of ze met een van deze plannen verder gaan. Een grote beslissing. De twee opties scoren beide goed als het gaat om de belangrijke thema’s die uit de enquête naar voren kwamen. De eerste optie voor een duurzamere flat betekent dat ieder appartement kunststof kozijnen met HR++ glas krijgt. Daarbij vervangen ze het dak voor een goed geïsoleerde variant met zonnepanelen. De tweede optie is nog uitgebreider. Daar krijgen alle appartementen triple glas in plaats van HR++ en een isolerende voordeur. Ook het dak moet eraan geloven in dit scenario. Mét isolatie en zonnepanelen natuurlijk.

Het bestuur van de VvE Planetenlaan zit vol met goede ideeën als het gaat om een toekomstbestendige flat. ‘Nu willen we bewoners graag net zo enthousiast maken natuurlijk!’ Ook daarbij helpen wij de club aan de Planetenlaan. ‘We ondersteunen de VvE in het hele proces. Van subsidie tot aan communicatie. Zo gaan we voor steeds meer groene VvE’s in de gemeente Groningen’, aldus VvE-energiecoach Richard.

VvE-energiecoach
Inmiddels richt Grunneger Power zich op het ondersteunen van VvE’s die graag zonnepanelen willen. Voor alle appartementen individueel, of juist voor het gezamenlijke stroomverbruik. Ben je benieuwd wat we voor jouw VvE kunnen betekenen? Leef hier meer informatie over de VvE-energiecoach.