VvE Zonnecoach helpt Vereniging van Eigenaren gratis met verduurzamen

8 mei 2019

Om het aantal zonnepanelen op daken van VVE’s te stimuleren, biedt Grunneger Power vanaf vandaag een gratis VvE Zonnecoach aan. Dit initiatief is gestart door Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, en de belangenorganisatie VvE Belang. De VvE Zonnecoach helpt om samen met VvE’s en appartementeigenenaren zonnepanelen op het VvE-dak te krijgen. Hierbij treedt de onafhankelijke zonnecoach op als begeleider gedurende het gehele traject, van intake tot eindcontrole.

Groningen staat in de top-5 steden met meeste VvE's. Onze provincie kent er zelfs meer dan 5.000. Terwijl op particuliere daken steeds meer zonnepanelen verschijnen, blijft het aantal zonnepanelen op daken van VvE’s achter. Uit onderzoek blijkt dat VvE’s een aantal veel voorkomende barrières tegenkomen in het proces van besluitvorming, zoals de verschillende belangen van de VvE-leden, te weinig technische of juridische kennis of foutieve informatie verzamelen. Het gevolg is dat de meeste projecten al in een vroeg stadium vastlopen. En dat is jammer.

Doordat de VvE Zonnecoach actief optreedt tijdens alle fasen van het proces, is de kans op succes een stuk groter. Zo doet de Zonnecoach doet onderzoek naar de mogelijkheden, stelt een adviesrapport op, adviseert vervolgens het bestuur van een VvE over de besluitvorming, organiseert informatieavonden voor bewoners, geeft juridisch, technisch en economisch advies en tekent panelen in. Indien nodig is de coach aanwezig op de ALV waar de besluitvorming plaatsvindt, wordt het offertetraject van meerdere leveranciers begeleid en is er hulp bij het beoordelen van deze offertes. Na plaatsing van de panelen, beoordeelt de Zonnecoach ook of deze plaatsing conform offerte heeft plaatsgevonden.

De VvE Zonnecoach is een initiatief van Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, en VvE Belang. In de gemeente Groningen werkt de VvE Zonnecoach samen met Grunneger Power. Meer informatie en inschrijven om gebruik te maken van de onafhankelijke en gratis VvE Zonnecoach kan via www.vvezonnecoach.nl.

Meedoen of meer weten? Stuur dan een e-mail (met jouw woonadres en telefoonnummer) naar: 050-hybride@grunnegerpower.nl