Wijkenergieplannen; De Coöperatieve Aanpak

De energietransitie; een uitdaging waarmee zowel gemeentes als burgers mee worstelen. Hoe wordt Nederland energieneutraal? Gemeentes hebben de opdracht dit op wijkniveau aan te pakken; met een wijkenergieplan. Gemeentes weten dat wijkvernieuwing het best te realiseren is als bewoners zich betrokken voelen; participatie. En om dit te garanderen, heeft Grunneger Power samen met GrEK en NMFG een aanpak ontwikkeld; De Coöperatieve Aanpak. 

Coöperatief zijn doe je niet, dat ben je.

Er zijn in de Provincie meer dan 50 energie- initiatieven gestart, door burgers zelf. Binnen deze initiatieven staat optimaal meedenken, -beslissen en -profiteren van verduurzaming in de omgeving centraal. In de coöperatieve wijk-energieaanpak worden de wensen van burgers en gemeentes samengebracht; het gehele proces wat gemeentes nodig hebben wordt door burgers, voor burgers uitgevoerd. Mét ondersteuning van De Coöperatieve Aanpakkers.

Optimaal draagvlak, op z'n Groningst.

Deze bewezen lokale methode zorgt voor: een transparant proces voor alle betrokkenen, vertrouwen, optimale verdeling van lusten en lasten als het gaat om energie-oplossingen, en draagvlak voor de energietransitie in gemeentes. Burgers worden betrokken gedurende het gehele proces, van initiatie tot realisatie. Optimaal draagvlak, op z’n Groningst.

Image

Bewezen aanpak

De Coöperatieve Aanpak is bewezen, schaalbaar en garandeert optimale participatie van bewoners, gedurende het gehele proces, waarbij tijd en kwaliteit worden gewaarborgd, en koppelkansen worden benut. Zo wordt energie weer van en voor Groningers!

Waar zijn de aanpakkers?

Meer weten over De Cooperatieve Aanpak? Neem dan contact op. We gaan graag met je in gesprek. Immers, aanpakken, dat doe je samen.

Woonachtig in Groningen en/of werkzaam bij een gemeente en graag meer informatie?

De coöperatieve aanpakkers:

ImageImageImage

De coöperatieve aanpakkers worden ondersteund door Provincie Groningen.


Deel deze pagina