3 February 2020

Workshop ‘Werken met warmtebeeldcamera’ in Korrewegwijk

GRONINGEN – De afgelopen weken bewees Groningen dat er genoeg groene voornemens zijn voor het nieuwe jaar; zo was het in de Oosterpoort volle bak bij de workshop “warmtebeeldcamera”. De workshop was zo’n succes, dat de nieuwe werkgroep “De Groene Korrewegwijk” de workshop ook gaat aanbieden. Op hun verzoek en in samenwerking met Grunneger Power wordt de workshop “warmtebeeldcamera” in de Korrewegwijk georganiseerd, op maandag 24 februari om 19:00, in Het Floreshuis. Naderhand kunnen de camera’s gratis geleend worden, om thuis aan de slag te gaan.

Basiskennis
Deelnemers vergroten hun kennis door de korte uitleg van besparings-expert (Grunneger Power) Richard, over het werken met een warmtebeeldcamera, en het interpreteren met de beelden. Met zo’n handige camera – de kleine versies kun je zo in je telefoon klikken – kun je zien waar in huis de warmte weglekt en je dus de isolatie zou kunnen verbeteren. Zo kun je heel gericht en effectief besparen op energieverbruik. Na de introductie gaan de deelnemers in groepjes op pad om de camera’s zelf te bedienen.

Gemotiveerd
Een vaak gehoorde motivatie om te leren omgaan met de camera is om de hoge gaskosten in huis omlaag te brengen. Een deelneemster uit de Korrewegwijk die zich heeft ingeschreven vertelt: “Wij hebben net gezinsuitbreiding, en wonen in een oud huis. Besparen is voor ons nu extra belangrijk, en ik hoop door de workshop erachter te komen waar er kansen liggen voor ons”.

De Groene Korrewegwijk
Het burgerinitiatief “De Groene Korrewegwijk” zorgt voor concrete projecten en acties om de Korrewegwijk te verduurzamen. De huidige groep bestaat uit enthousiaste wijkbewoners, ook vanuit Wijkoverleg Korrewegwijk, Goeie Buurt en Grunneger Power. Initiatiefnemers Loek, Kris, Daniele, Rob en Annemarie wonen met veel plezier in de Korrewegwijk. Juist die diversiteit in de wijk, dat is wat hen aantrekt. Icoon Loek woont al langer in de wijk dan Annemarie bestaat – en Danielel is een van de eerste actievelingen op het vlak van collectieve verduurzaming. Samen werken aan duurzaamheid verbindt en in de Korrewegwijk is er genoeg te doen.

Meedoen met de workshop? Je bent van harte welkom, ook als je niet in Korrewegwijk woont. Aanmelden is verplicht, via de website van Grunneger Power: https://grunnegerpower.nl/aanmelden-workshop-warmtebeeldcamera/. Leden van Grunneger Power kunnen de warmtecamera naderhand gratis lenen.


Share this Post