Zonnepark Meerdorpen is helemaal van bewoners

26 april 2022

Hartstikke trots zijn we! Zonnepark Meerdorpen is helemaal in eigendom van bewoners. Bijna 100 Groningers investeerden in Zonnepark Meerdorpen. Dit betekent dat er 250 huishoudens profiteren van onze lokaal opgewekte duurzame stroom!

Na ruim zes jaar is het eindelijk zover. Het zonnepark dat wij samen met leden op bedrijventerrein Roodehaan ontwikkelden is donderdag 21 april feestelijk geopend. Wethouder Philip Broeksma, voorzitter Barbara Huneman en Samuël de kinderburgemeester van Groningen hingen vrolijk beschilderde vogelhuisjes op in het park als symbool voor een duurzaam zonnepark.

Duurzaam en lokaal zonne-energie opwekken
Door middel van crowdfunding investeerden bijna 100 leden in het Zonnepark. De zonne-energie die op het park wordt opgewekt leveren we aan onze energieleverancier Energie van Ons. Het is de bedoeling dat het park zo’n 250 huishoudens van duurzame zonne-energie voorziet en dat er ruimte is voor biodiversiteit. Samen lokale, duurzame opwek zonder winstoogmerk is belangrijk én urgenter dan ooit! 

Bewoners eigenaar van hun zonnepark
Erik Geurts is één van de leden die investeerde in Meerdorpen. Hij kocht meerdere zonne-certificaten: “Energie opwekken in de buurt, voor de eigen regio, is een noodzaak om de overstap naar duurzaamheid te versnellen. Dat maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen die van ver weg komen. Ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. En het is ook nog eens een uitstekende investering met een langdurig rendement. Voordeel voor iedereen dus.”