Zonnepark Meerdorpen
Steeds meer zonneparken in Nederland komen in eigendom van gewone mensen zoals jij en ik. En dat is mooi! Want, daardoor gaan de opbrengsten niet naar grote buitenlandse investeerders. Het tweede zogeheten “coöperatieve zonnepark” in de gemeente Groningen heet: Zonnepark Meerdorpen! Het ligt vlakbij Roodehaan en telt ongeveer 2.250 zonnepanelen. Groningers kunnen investeren in een deel van het zonnepark en financieel profiteren van de opbrengsten van de stroom. Op die manier zorgen we ervoor dat we als Groningers zelf onze eigen stroom opwekken. Investeer jij ook mee in een duurzaam Groningen?
Zonnepark Meerdorpen
Vanaf de A7 kun je het zien: aan de rand van een groter zonnepark dat bekend is onder de naam Roodehaan wordt het Zonnepark Meerdorpen gebouwd. Samen met Sunprojects hebben we dit zonnepark ontwikkeld. Het park komt voor 100% in handen van Groningers, en samen wekken we daarmee stroom op voor 250 extra huishoudens.
Investeren in het zonnepark
Door crowdfunding is het binnenkort mogelijk om te investeren in het Zonnepark Meerdorpen. Je profiteert dan financieel van de opbrengsten én draagt bij aan meer lokale opwek in Groningen waar jij en ik zelf eigenaar van zijn!
Waarom zoncertificaten op een zonnepark?
Investeren in een zonnepark is voor iedereen die zelf groene stroom wil opwekken. Jouw dak ligt op het noorden? Welkom. Je hebt geen eigen huis, maar bent huurder? Geen punt, iedereen kan meedoen. Dat is de kracht van Zonnepark Meerdorpen.
Hoe het werkt? Je koopt één of meerdere zoncertificaten op het zonnepark. Je betaalt een eenmalige bijdrage voor jouw zoncertificaat. Jaarlijks ontvang je een vaste vergoeding vanuit de door zonnepark Meerdorpen opgewekte stroom.
Vind je het belangrijk om net zoveel zoncertificaten te kopen als de stroom die je thuis gebruikt? Ook dat kan; het verbruik van een 2-persoons huishouden is ongeveer 2.800 kWh. Dat zijn 24 zoncertificaten, een gezin met 2 kinderen is gelijk aan 34 zoncertificaten.

Geen-gedoe-garantie
Meer weten hoe jij hiervan kunt profiteren?
Deel dit project
Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of Facebook,
laat zien dat je betrokken bent!