Zonnepark Meerdorpen

Steeds meer zonneparken in Nederland komen in eigendom van gewone mensen zoals jij en ik. En dat is mooi! Want, daardoor gaan de opbrengsten niet naar grote buitenlandse investeerders. Het tweede zogeheten “coöperatieve zonnepark” in de gemeente Groningen heet: Zonnepark Meerdorpen! Het ligt vlakbij Roodehaan en telt ongeveer 2.250 zonnepanelen. Groningers kunnen investeren in een deel van het zonnepark en financieel profiteren van de opbrengsten van de stroom. Op die manier zorgen we ervoor dat we als Groningers zelf onze eigen stroom opwekken.

Naar de website van Zonnepark Meerdorpen

Zonnepark Meerdorpen

Vanaf de A7 kun je het zien: aan de rand van een groter zonnepark dat bekend is onder de naam Roodehaan, Zonnepark Meerdorpen gebouwd. Samen met Sunprojects heeft Grunneger Power dit zonnepark ontwikkeld. Het park is voor 100% in handen van Groningers. Samen wekken we hier stroom op voor 250  huishoudens. 

Investeren in het zonnepark

Zonnepark Meerdorpen is door crowdfunding gerealiseerd. Groningers profiteren financieel van de opbrengsten én dragen bij aan meer lokale opwek in eigen stad! Meer informatie vind je op www.zonneparkmeerdorpen.nl

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of Facebook,
laat zien dat je betrokken bent!

De belangrijkste cijfers van Zonnepark Meerdorpen:

Kosten per zonnepaneel: €350,-
Opbrengst per zonnepaneel per jaar: €29,-
Totale opbrengst na 15 jaar: €435,-
CO2-besparing: 100 kg per jaar per paneel
Bijdrage aan lokale, duurzame opwek in Groningen: 230 kWh per jaar per paneel