Zonnepark Meerdorpen

Steeds meer zonneparken in Nederland komen in eigendom van gewone mensen zoals jij en ik. En dat is mooi! Want, daardoor gaan de opbrengsten niet naar grote buitenlandse investeerders. Het tweede zogeheten “coöperatieve zonnepark” in de gemeente Groningen heet: Zonnepark Meerdorpen! Het ligt vlakbij Roodehaan en telt ongeveer 2.250 zonnepanelen. Groningers kunnen investeren in een deel van het zonnepark en financieel profiteren van de opbrengsten van de stroom. Op die manier zorgen we ervoor dat we als Groningers zelf onze eigen stroom opwekken. Investeer jij ook mee in een duurzaam Groningen?

Naar de website van Zonnepark Meerdorpen

Zonnepark Meerdorpen

Vanaf de A7 kun je het zien: aan de rand van een groter zonnepark dat bekend is onder de naam Roodehaan wordt het Zonnepark Meerdorpen gebouwd. Samen met Sunprojects heeft Grunneger Power dit zonnepark ontwikkeld. Het park komt voor 100% in handen van Groningers, en samen wekken we daarmee stroom op voor 250 extra huishoudens. 

Investeren in het zonnepark

Door crowdfunding is het binnenkort mogelijk om te investeren in het Zonnepark Meerdorpen. Je profiteert dan financieel van de opbrengsten én draagt bij aan meer lokale opwek in Groningen waar jij en ik zelf eigenaar van zijn! Meer informatie en investeren doe je op www.zonneparkmeerdorpen.nl

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of Facebook,
laat zien dat je betrokken bent!

De belangrijkste cijfers van Zonnepark Meerdorpen:

Kosten per zonnepaneel: €350,-
Opbrengst per zonnepaneel per jaar: €29,-
Totale opbrengst na 15 jaar: €435,-
CO2-besparing: 100 kg per jaar per paneel
Bijdrage aan lokale, duurzame opwek in Groningen: 230 kWh per jaar per paneel