Investeren in panelen op een zonnepark

Het grootste zonnepark van Groningen, in handen van Groningers zelf, is Zonnepark Vierverlaten. Bijna 400 Groningers hebben één of meer zonnepanelen gekocht en investeren zo in de groene toekomst van Groningen. Nieuwe kansen om te investeren in lokale, groene energie op een zonnepark worden onderzocht. Je kunt je alvast aanmelden als belangstellende.


Zonnepark Vierverlaten

2018, 7.777 panelen

Bijna 400 Groningers hebben één of meer zonnepanelen gekocht op Zonnepark Vierverlaten. Daarmee zijn alle beschikbare panelen uitverkocht. Lees hier meer informatie. Natuurlijk willen we méér groene stroom op te wekken in en rondom de Stad. Daarom richten we onze energie op het ontwikkelen van een nieuw zonnepark.

Meer over Vierverlaten

Zonnepark Meerdorpen

2021, 2.250 panelen

Het tweede zogeheten “coöperatieve zonnepark” in de gemeente Groningen heet: Zonnepark Meerdorpen! Het ligt vlakbij Roodehaan en telt ongeveer 2.250 zonnepanelen. Groningers kunnen investeren in een deel van het zonnepark en financieel profiteren van de opbrengsten van de stroom. Op die manier zorgen we ervoor dat we als Groningers zelf onze eigen stroom opwekken. Investeer jij ook mee in een duurzaam Groningen?

Meer over Meerdorpen

Waarom zonnepanelen op een zonnepark?

Investeren in zonnepanelen op een zonnepark is voor iedereen die zelf groene stroom wil opwekken. Jouw dak ligt op het noorden? Welkom. Je hebt geen eigen huis, maar bent huurder? Geen punt, iedereen kan meedoen. Dat is de kracht van ons zonnepark.

Hoe het werkt? Je koopt één of meerdere panelen op het zonnepark. Je betaalt een eenmalige bijdrage voor jouw zonnepaneel. Jaarlijks ontvang je een vergoeding voor de door jou opgewekte stroom.

Vind je het belangrijk om net zoveel zonnepanelen te kopen als de stroom die je thuis gebruikt? Ook dat kan; het verbruik van een 2-persoons huishouden is 12 panelen, een gezin met 2 kinderen is gelijk aan 20 panelen.

Voor jezelf of je (klein)kinderen

Gun het jezelf, of geef het jouw (klein)kinderen: zonnepanelen van Grunneger Power zijn gemakkelijk overdraagbaar. Het staat immers niet op jouw dak, maar op ons zonnepark. Daardoor kun je jouw zonnepanelen nu gemakkelijk meenemen  én weggeven.

Geen-gedoe-garantie

Jouw eigen zonnepaneel, maar niet op je eigen dak: dat scheelt een hoop gedoe. Verbouwen? Niet nodig. Schoonmaak en  onderhoud? Wordt voor je geregeld. Schade door storm of hagel? Is gedekt. Nul procent gedoe, honderd procent groene stroom. Dat is Grunneger Power.

Reserveer nu een zonnepaneelOp zonnepark Meerdorpen

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of Facebook,
laat zien dat je betrokken bent!

De belangrijkste cijfers van Zonnepark Vierverlaten

Kosten per zonnepaneel: €350,-
Opbrengst per zonnepaneel per jaar: €29,-
Totale opbrengst na 15 jaar: €435,-
CO2-besparing: 100 kg per jaar per paneel
Bijdrage aan lokale, duurzame opwek in Groningen: 230 kWh per jaar per paneel

Veelgestelde vragen

Laat alle vragen zien